Skip links

Clayton High School

High School Science Addition/Laboratory Renovations

The science department renovation was just one portion of a much larger expansion and renovation of the overall existing Clayton High School. Key project goals included having a classroom laboratory for each science teacher, relocating all the science labs on one floor and providing connections from lab to lab in order to maintain and foster the open, connected relationship between the science disciplines, faculty and students.

The updated space now includes four chemistry and four biology labs that incorporate computer technology at the science stations, four physics labs with overhead support grid and light control for optics experiments, one forensics and one flex teaching laboratories, two physics project rooms, shared prep labs, plant growth room, chemical storage and science department offices. The project also included a biology greenhouse on the roof.

Considerable sustainable features were planned to achieve LEED for Schools 2009, Silver.

Location

Clayton, Missouri

Size

69,064 GSF

Services

Lab planning and design, equipment planning

Sustainability

LEED for Schools 2009, Silver

Architect

Bond Wolfe Architects

Return to top of page